Home » Kulinaria » Bonduelle prezentuje: pyszne Sosy pełne dużych kawałków warzyw
Cze
05

Bogactwo warzyw w pysznym sosie – doskonały sposób na szybki, a jednocześnie smaczny i zdrowy obiad!

Marka Bonduelle, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, prezentuje nową linię 4 gotowych sosów pełnych warzyw – dzięki nim przygotowanie pożywnego obiadu stanie się szybkie i proste! Co wyróżnia nowy produkt? To pierwsze na rynku sosy pełne tak dużych kawałków warzyw – skomponowane z najwyższej jakości naturalnych składników, bez użycia konserwantów i sztucznych barwników. Wystarczy połączyć sos z makaronem, ryżem czy mięsem, by wyczarować swoje ulubione danie. Pyszne sosy na bazie aromatycznego sosu pomidorowego dostępne są w 4 unikalnych smakach, inspirowanych kuchniami świata – na miłośników witamin czekają: Pikantny Meksyk, Węgierska Uczta, Aromatyczna Prowansja i Słoneczna Italia.

Sosy pełne warzyw Bonduelle – 4 unikalne receptury z różnych stron świata

Bonduelle przygotowało pyszną propozycję dla wszystkich zabieganych wielbicieli witamin – tym razem przebojowe warzywa pojawią się w zupełnie nowej odsłonie. Linia gotowych sosów z dużymi kawałkami warzyw w 4 nowych smakach, inspirowanych kuchniami z różnych zakątków świata, to doskonała propozycja dla tych, którzy chcą gotować szybko, ale jednocześnie zdrowo i smacznie. Idealnie sprawdzi się przy dowolnej okazji – jako codzienne danie dla zabieganego singla, ale też jako obiad dla najbliższych.

Co wyróżnia sosy Bonduelle?
• To pierwsze sosy w słoikach z tak dużymi kawałkami warzyw. Zatopione w aromatycznym pomidorowym sosie, starannie wyselekcjonowane i pyszne warzywa, zapewnią Ci prawdziwą porcję witamin!
• Przygotowane z najwyższej jakości składników, nie zawierają konserwantów, wzmacniaczy smaku, czy barwników.
• Doskonale komponują się z makaronem, ryżem, kaszą oraz mięsem. Można je przygotować na wiele sposobów – każdy może wyczarować swoje ulubione danie!
• Bonduelle przygotowało propozycję aż 4 pysznych smaków, inspirowanych tradycjami różnych zakątków świata – Francji, Meksyku, Włoch i Węgier. Uzupełnieniem ciekawych mieszanek warzywnych i pomidorowego sosu jest właściwy dobór przypraw charakterystycznych dla każdego kraju.

Wypróbuj 4 unikalne receptury:

Pikantny Meksyk
Aromatyczny, pikantny sos i warzywa, zainspirowane kuchnią meksykańską. Pyszna czerwona fasola, kukurydza, pieczarki i papryka, w sosie pomidorowym z nutką kuminu i ostrego pieprzu kajeńskiego. Pomysł na szybkie i aromatyczne danie z kuchni meksykańskiej – można go podać jako chilli con carne (wystarczy dodać mielone mięso i ryż) lub np. jako sos do tortilli. Cena: ok. 4 zł.

Węgierska Uczta
Unikalna na rynku receptura z oryginalnym dodatkiem ogórka konserwowego i papryki, inspirowana kuchnią węgierską. Duże kawałki warzyw w aromatycznym, smacznym sosie pomidorowym z dodatkiem prawdziwej ostrej musztardy. Wystarczy dodać ulubione mięso i zjeść z chrupiącym pieczywem albo podać z plackami ziemniaczanymi. Ok. 4 zł.

Aromatyczna Prowansja
Oryginalny smak inspirowany francuską kuchnią. Pyszna cukinia, papryka, pieczarki i cebula w aromatycznym sosie pomidorowym z ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Sos idealnie pasuje do mięs i delikatnych ryb, np. do zapiekanego w piecu kurczaka po prowansalsku, może też być podany np. z filetem z soli. Cena: ok. 4 zł.

Słoneczna Italia
Doskonała receptura inspirowana aromatyczną kuchnią włoską. Pyszne pieczarki, papryka, marchewka, groszek i cebula w sosie pomidorowym, pełnym aromatu prawdziwej bazylii i czosnku. Wystarczy dodać ulubione mięso, płaty makaronu i ser, aby wyczarować własną Lasagne. Ok. 4 zł.

Można gotować i szybko, i zdrowo!

Pewnie każdy z nas, chwytając w biegu drożdżówkę lub fast-food, dziesiątki razy obiecywał sobie, że od jutra zacznie odżywiać się porządnie – zdrowiej. Że będziemy jeść więcej warzyw, zrezygnujemy z przypadkowych przekąsek i przygotujemy porządny obiad dla siebie, ukochanej osoby czy dla rodziny… Jednocześnie, wracając do domu po całym dniu w pracy, nie zawsze mamy energię na przyrządzenie od zera pożywnego posiłku – obieranie i krojenie warzyw, długie gotowanie itd. Gotowe sosy pełne pysznych warzyw, dzięki którym przygotowanie posiłku staje się szybkie i proste, to dobre rozwiązanie tego problemu.
Jeśli chcesz mieć pewność, że wybierasz rozwiązanie nie tylko wygodne, ale i zdrowe, zwróć uwagę na to, by wybierać gotowe produkty najwyższej jakości – sosy Bonduelle z dużymi kawałkami warzyw to pewny wybór.

Ekspert dietetyk o sosach

“Gdybym miała wskazać najczęściej wymienianą przez Pacjentów przyczynę złych nawyków żywieniowych, to numerem jeden będzie „brak czasu”. Zawsze powtarzam takim osobom, że każdy ma dobę liczącą 24 godziny i tylko od nas zależy, jak je wykorzystamy. Kiedy w grę wchodzi zdrowie całej rodziny, warto poświęcić czas na planowanie posiłków. Czasem zdarzają się jednak tak intensywne, zaplanowane do ostatniej minuty dni, że nie starcza nam czasu na ugotowanie zdrowego obiadu. Na szczęście, nie jesteśmy wtedy skazani na bezwartościowe fast-foody. Dobrą alternatywą są sosy warzywne w słoikach, które możemy dodać do makaronu, ryżu, czy kaszy przygotowując w ten sposób pełnowartościowy, niskokaloryczny i przede wszystkim szybki posiłek. Wybierając sos warto zwrócić uwagę, jak dużo warzyw zawiera, a także czy nie jest konserwowany chemicznie. Najlepsze produkty składają się wyłącznie z warzyw i przypraw, a utrwalane są termicznie poprzez proces pasteryzacji” – mówi mgr inż. Ewa Sypnik-Pogorzelska z Dietosfery.

* * *

O Bonduelle

Francuski koncern Bonduelle, ekspert w dziedzinie warzyw, powstał w 1853 r. Niemal 100 lat później, bo w 1947 r., narodziła się marka Bonduelle. Obecnie koncern Bonduelle posiada filie, oddziały i zakłady produkcyjne w 18 krajach świata, od 1992 r. również w Polsce. Bonduelle Polska jest liderem krajowego rynku markowych konserw warzywnych oraz pieczarek marynowanych. Firma posiada fabrykę w Gniewkowie oraz w Ruchocicach. W ofercie Bonduelle Polska znajdują się warzywa apertyzowane, mrożone, marynaty, dania gotowe i sosy warzywne. Bonduelle przykłada szczególną wagę do jakości swoich produktów. Dzięki temu warzywa Bonduelle zachowują bogaty smak, kolor oraz wartości odżywcze.

Comments are closed.